מתכון למופלטה מרוקאית בקלי קלות!
מתכון למופלטה
במימונה זה לא משנה אם אתם מארחים, מתארחים או מחפשים אצל מי להתארח. אין אחד שלא נהנה ממופלטה חמה ורכה, אפילו אם נוזל ממנה כל הדבש ישר על החולצה החדשה. עכשיו כבר לא צריכים לחכות עד למימונה בשביל מופלטה מרוקאית, במתכון אפשר לראות איך מכינים מופלטה בלי שמרים. המתכון למופלטה הוא פשוט וקל, בלי המון מצרכים מורכבים, אלא רק ממה שיש בבית כך שאתם יכולים להכין מופלטה בקלי קלות. המתכון מתאים להכנת כ-40 מופלטות, וזמן ההכנה הוא כשעה.
מצרכים להכנת מופלטה:
1 ק”ג קמח לבן.
1 כפית גדושה מלח.
12 1 עד 3 כוסות מים, בהתאם לצורך.
1 כוס שמן קנולה.
אופן ההכנה:
מתחילים עם הבצק. מערבבים 1 ק”ג קמח לבן עם כפית מלח גדושה. מוסיפים מים בהדרגה ולשים עד שהבצק אחיד ורך, אבל לא דביק. ניתן לעשות זאת גם במיקסר עם וו לישה.
קורצים מהבצק כדורים ומשמנים אותם טוב-טוב כדי שהבצק לא יתייבש והמופלטות יצאו רכות. כדאי אפילו ליצוק מעל הכדורים את שאריות השמן. מניחים את הכדורים בתבנית אלומיניום ונותנים להם לנוח בין רבע לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
מחממים כיריים לחום בינוני, או מחבת חשמלית לחום גבוה. שימו לב שאין צורך לשמן את המחבת, מספיק לשמן את הכדורים.
מכינים משטח עבודה לרידוד הבצק. ניתן לעבוד על נייר אפייה, על השיש או אפילו על תבנית הפוכה של תנור. כדאי לשמן גם את משטח העבודה כדי שהבצק לא יידבק.
בשיטה הקלאסית פותחים כל כדור ומשטחים אותו בעזרת כל כף היד, כמו תנועת ליטוף מהמרכז החוצה. לחילופין, ניתן להשתמש במערוך. מרדדים את הכדור לעיגול כמה שיותר דק, לא נורא אם הוא נקרע קצת.
בעדינות מרימים את הבצק מהקצוות ומניחים על המחבת. כשהמופלטה מוזהבת, הופכים לצד השני ומייד מניחים עליה עיגול נוסף. לאחר כחצי דקה הופכים את שני העיגולים יחד- כך שעכשיו העיגול הראשון נמצא מתחת.
לאחר כחצי דקה נוספת מניחים עוד עיגול על המחבת וחוזרים על התהליך עד שנוצרת ערמה של כ- 10-15 מופלטות. חוץ מהמופלטה הראשונה, מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד. אך החום שנוצר בתוך הערימה מספיק להמשך הטיגון, כדי שהן יוצאות מוכנות, רכות וטעימות.
לאחר שהערימה מוכנה, מתחילים ערימה חדשה ומעבירים את המופלטות המוכנות לצלחת הגשה ומוציאים לאורחים כשהכל חם וטרי. אם מכינים את המופלטות מראש, ניתן לעטוף בניילון נצמד כדי לשמור על הרכות. ואם במקרה נשארו בסוף עוד מופלטות, ניתן להקפיא אותן עטופות בניילון נצמד ולהפשיר בזמן המתאים.
שדרוגים:
מופלטות נהוג להגיש מגולגלות עם חמאה ודבש, אך אפשר גם לגוון ולהתאים למה שאוהבים. אפשר לשדרג את המופלטות עם מייפל, ממרח שוקולד, סירופ, או כל רעיון מתוק ויצירתי!
תרבחו ותסעדו ובתיאבון!!